Od geopolitiky ke galapolitice - Krejčí, Oskar, 1948-
Článek se zaměřuje na světový politický systém, který prošel během posledních tří století pozoruhodným vývojem. Základem mezinárodní politiky však zůstala suverenita států, neexistuje světová vláda, chybějí komplexní normy pro řešení sporů a vzájemná závislost mezi státy je nedostatečná.