Občan - bezpečnost - stát : na okraj otázky jedné soutěže - Fučík, Josef, 1933-2018
Autor komentuje příspěvek Víta Vaníčka: Občan nemá žádný závazek zajišťovat bezpečnost státu v době míru - Ano, či ne? (Mezinárodní politika, 12/2002) a poukazuje na další významné souvislosti dané problematiky.