O středoevropské solidaritě - Šabata, Jaroslav, 1927-2012 (1998)
Závěrečná část eseje, který rozvádí referát přednesený na konferenci Milenium střední Evropy : Poláci a Češi na úsvitu a sklonku tisíciletí se zabývá česko-německými vztahy a solidaritou ve střední Evropě.
Keywords: Češi a Němci; národnostní otázka; německá otázka; solidarita; Evropa střední