O středoevropské solidaritě - Šabata, Jaroslav, 1927-2012
Závěrečná část eseje, který rozvádí referát přednesený na konferenci Milenium střední Evropy : Poláci a Češi na úsvitu a sklonku tisíciletí se zabývá česko-německými vztahy a solidaritou ve střední Evropě.