O sociálně-právní ochraně dětí - Novotná, Věra
Článek představuje mezinárodní dokumenty a vnitrostátní předpisy týkající se povinnosti státu chránit děti před tělesným a duševním násilím, chránit jejich zdravý vývoj a právem chráněné zájmy. Autorka se zamýšlí nad mírou ingerence státu, jeho orgánů i společnosti při řešení různých sociálních událostí, ve kterých se děti a jejich rodiče ocitají.