Nový zákon o sociálně-právní ochraně dětí. - Novotná, Věra
Autorka představuje zákon o sociálně-právní ochraně, který formuluje postup jednotlivých orgánů sociálně-právní ochrany při zprostředkování osvojení a pěstounské péče, činnost orgánů sociálně-právní ochrany při svěření dítěte do výchovy jiných fyzických osob než rodičů, jakož i sledování výkonu ústavní a ochranné výchovy. Popisuje nutnou spisovou dokumentaci okresního úřadu, která je tvořena všemi potřebnými údaji o dítěti a žadateli.