Nový zákon o sociálně-právní ochraně dětí - Novotná, Věra
Článek představuje návrh zákona o sociálně-právní ochraně dětí v podobě, jak ho schválila v listopadu 1999 Poslanecká sněmovna Parlamentu Česká republika. Autorka definuje termíny související se sociálně-právní ochranou, orgány zabezpečující tuto ochranu a osoby odpovědné za výchovu dětí. Dále připomíná povinnosti okresních úřadů, obcí a zdravotnických zařízení.