Novela zákona o rodině z pohledu devíti měsíců praxe - Dvořáková Závodská, Jana, 1963-
Článek je zaměřen na změny týkající se rozvodu, které přinesla novela zákona o rodině z roku 1998. Autorka vysvětluje případy, kdy soud nezjišťuje příčiny rozvratu manželství, připomíná, že manželství nelze rozvést dokud nenabude právní moci rozhodnutí o úpravě poměrů nezletilých dětí a upozorňuje na ustanovení upravující společné jmění manželů.