Nové paradigma terorismu - Šedivý, Jiří, 1963-
Tématem článku je terorismus. Autor vysvětluje definici terorismu, strukturní předpoklady terorismu současnosti, jeho charakteristické rysy a možnosti obrany proti novému terorismu.