Nová funkce - bezpečnostní poradce - Neugebauer, Tomáš, 1966- (2002)
Autor vysvětluje funkci bezpečnostního poradce ve firmách, které přepravují nebezpečné věci ve smyslu mezinárodní dohody ADR, jejíž ustanovení jsou závazná i pro vnitrostátní přepravu. Existenci tohoto pracovníka nařizuje novela zákona o silniční dopravě č. 175/2002 Sb.
Keywords: bezpečnost práce; přeprava zboží; occupational safety; goods transportation