Nová funkce - bezpečnostní poradce - Neugebauer, Tomáš, 1966-
Autor vysvětluje funkci bezpečnostního poradce ve firmách, které přepravují nebezpečné věci ve smyslu mezinárodní dohody ADR, jejíž ustanovení jsou závazná i pro vnitrostátní přepravu. Existenci tohoto pracovníka nařizuje novela zákona o silniční dopravě č. 175/2002 Sb.