Normativní aspekty členství v politických stranách - Šimíček, Vojtěch, 1969-
Článek se týká normativních aspektů členství v politických stranách. V první části autor analyzuje ústavně právní a zákonné vymezení členství. V druhé odpovídá na otázku, zda existuje právo na vstup do politické strany, jaká je právní ochrana otázek členství prostřednictvím obecných soudů a jaké jsou možné reformy pojetí členství v politických stranách. Třetí část je věnovaná členství v evropských politických stranách.