Niceská smlouva a Evropský parlament - Pecháček, Štěpán, 1969- (2001)
Cílem článku je seznámení s novou úpravou postavení Evropského parlamentu, jak ho vymezuje Niceská smlouva - prozatimní text institucionální reformy schválený mezivládní konferencí.
Keywords: Evropská unie; Evropský parlament; politiky Evropské unie; rozšíření Evropské unie; institucionální struktura; mezinárodní smlouvy; European policies; European Union enlargement; institutional structure; international treaties