Niceská smlouva a Evropský parlament - Pecháček, Štěpán, 1969-
Cílem článku je seznámení s novou úpravou postavení Evropského parlamentu, jak ho vymezuje Niceská smlouva - prozatimní text institucionální reformy schválený mezivládní konferencí.