Německo a jeho role v Evropské politické spolupráci a ve Společné zahraniční a bezpečnostní politice - Kordová, Eva, 1965-
Autorka stručně analyzuje působení Spolkové republiky Německo v rámci Evropské politické spolupráce (EPS) Evropského společenství, která se transformovala ve Společnou zahraniční a bezpečnostní politiku (SZBP) Evropské unie. Hodnotí význam, který EPS/SZBP pro Německo měla, a přínos pro její zájmy v zahraniční politice. Zaměřuje se na období vlády koalice CDU-CSU a FDP pod vedením kancléře Helmuta Kohla v letech 1982-1998.