Několik poznámek k problematice řízení o změnu vyživovací povinnosti k dětem, jestliže dítě v průběhu řízení dosáhne zletilosti - Rais, David
Autor se zabývá možnými postupy soudu v případě, kdy během řízení o úpravu výživného k nezletilým dětem, většinou jde o otázku zvýšení výživného, dojde k tomu, že dítě dosáhne zletilosti. Klade si otázku, zda má být zletilé dítě nadále zastupováno kolizním opatrovníkem, zda je možné přistupovat ke zvýšení vyživovací povinnost bez řádného návrhu podaného zletilým dítětem a kdo má právo s tímto návrhem disponovat.