Nejen o sociometrii - Petrusek, Miloslav, 1936-2012
Autor reaguje na článek L. Jakla: Mínění a jeho zrcadla a kritizuje jeho tvrzení, že: "Za socialismu byla sociometrie, jak se říká metodologii zjišťování a porovnávání údajů o veřejnosti, něčím skoro neznámým.".