Nejchudší země : odraz rozdělení a nerovnosti světa včetně rozvojového - Vraný, Jan, 1928-
Článek se věnuje postupné diferenciaci zemí rozvojového světa a jejich srovnání. Rozvojové země se rozdělily na skupinu tzv. nově industrializovaných zemí jihovýchodní Asie a Latinské Ameriky a na skupinu zemí nejchudších tzv. nejméně rozvinutých zemí.