NATO - konfliktní společenství bez alternativy : aliance v průřezu půlstoletí - Luňák, Petr, 1966- (1999)
Článek se zaměřuje na vývoj Severoatlantické aliance a pokouší se o určitou bilanci neshod a společných zájmů Aliance za posledních 50 let.
Keywords: Severoatlantická aliance; vojenské aliance; členství v NATO; bezpečnostní politika; vojenská strategie; military alliances; membership in NATO; security policy; military strategy; Evropa; Europe