Následky zemětřesení lze zmírnit správnou aplikací existujících poznatků - Procházková, Dana, 1945-
Autorka odpovídá na otázky, zda se může objevit silné zemětřesení v České republice, jak je naše země chráněna v případě dopadu silného zemětřesení a zda máme připraveny prostředky a lidi pro včasný a adekvátní zásah.