Národní identita a zahraniční politika v Irsku - Gillandová, Karin
Článek se týká irské národní identity a zahraniční politiky. Autor popisuje, jak byla zahraniční politika historicky využívána k vyjádření irské identity a posuzuje, zda existuje kontinuita v chápání identity a zahraniční politiky nebo proběhla v 90. letech v tého oblasti změna.