Náhradní rodinná výchova - Burešová, Eva (1999)
Článek ukazuje, jak spolu vzájemně souvisí psychologie a právo a jak ovlivňuje způsob rodinné výchovy rysy osobnosti dítěte. Autorka objasňuje pojem náhradní rodinná výchova a podrobněji rozebírá osvojení a pěstounskou péči.
Keywords: náhradní rodinná péče; rodinná výchova; psychologie dítěte; adopce; pěstounská péče; foster home care; family education; child psychology; adoption; foster home care