Nad Weberovou knihou Protestantská etika a duch kapitalismu - Petrusek, Miloslav, 1936-2012
Autor představuje autory a jejich díla, ve kterých vymezili pojem kapitalismus. Článek se týká především Karla Marxe, který celým svým dílem odpovídal na otázku historického vzniku kapitalismu.