Náboženský fundamentalismus a měnící se tváře nacionalismu - Gedlu, Mesfin, 1955-
Tento článek zkoumá spojení mezi růstem náboženského fundamentalismu, kterým se vyznačují radikální křesťanská, islámská, židovská, sikhská a buddhistická odporující náboženská hnutí a šířící se vlnou nacionalismu. Rozhodujícím tématem článku je nacionalismus, který slouží jako ideologický tmel, který pomáhá spojovat lidi a připojovat je k širšímu smyslu a účelu existence státu.