Na co NATO?, aneb, Co je za vraty? : na okraj diskuse v XIX. ročníku Mezinárodní politiky - Matějka, Dobroslav, 1928-2000
Autor se pokouší shrnout dosavadní průběh diskuse o NATO a jeho rozšiřování, která proběhla na stránkách Mezinárodní politiky v celém roce 1995.