Mýtus velké Etiopie - Halabo, Berhanu done (1998)
Autor reaguje na článek M. Gedla: Etiopie-Eritrea, vysvětluje některé nepřesnosti a snaží se ze svého pohledu nastínit etiopskou realitu, historii Etiopie a Eritrei, rozdělení Eritreje a Etiopie a popsat národnostní problémy v této oblasti.
Keywords: vnitřní politika; národnostní otázka; etnické konflikty; internal policy; national question; ethnic conflicts; Etiopie; Ethiopia