Mýtus velké Etiopie - Halabo, Berhanu done
Autor reaguje na článek M. Gedla: Etiopie-Eritrea, vysvětluje některé nepřesnosti a snaží se ze svého pohledu nastínit etiopskou realitu, historii Etiopie a Eritrei, rozdělení Eritreje a Etiopie a popsat národnostní problémy v této oblasti.