Mosambické bolesti a naděje - Jelínek, Petr, 1975-
Autor popisuje změny, ke kterým došlo v Mosambiku od 70. let, jako je přechod od různých variant budování socialismu k hospodářské liberalizaci a od vlády jedné strany k zapojení více subjektů do politického procesu.