Moldávie na scestí - Gombos, Lubomír, 1977-
Autor popisuje politickou situaci v Moldavii, kde v únoru 2001 získali ústavní většinu komunisté. Přibližuje demonstrace nacionalistů proti záváděním změn, hlavně proti výuce moldavských dějin namísto rumunských, etnické spory v Moldavii a vztahy Moldavie a Rumunska.