Moderní hrozby globálního terorismu a perspektivy boje proti němu - Matoušek, Jiří, 1930-2011
Článek se zaměřuje na problémy spojené s globálním terorismem, na jeho zdroje a hrozby a na úlohu OSN v této problematice.