Miesto a úloha Česka a Slovenska v európskom a geopolitickom priestore. I - Volner, Štefan, 1952- (2004)
Tématem článku je evropský geopolitický prostor. Autor se zamýšlí nad tím, jak se Evropa mění po skončení studené války, a ukazuje geopolitické souvislosti členství v NATO.
Keywords: Severoatlantická aliance; geopolitika; zahraniční politika; geopolitics; foreign policy; Česko; Czechia; Slovakia; Slovakia