Miesto a úloha Česka a Slovenska v európskom a geopolitickom priestore. - Volner, Štefan, 1952-
Tématem článku je evropský geopolitický prostor. Autor se zamýšlí nad tím, jak se Evropa mění po skončení studené války, a ukazuje geopolitické souvislosti členství v NATO.