Mezník česko-sudetoněmeckých vztahů - Eis, Zdeněk, 1930-
Autor se zaměřuje na vztahy mezi Čechy a sudetskými Němci, za jejichž mezník považuje schválení Česko-německé deklarace o vzájemných vztazích a jejich budoucím rozvoji.