Mezinárodní srovnání důchodových systémů. - Štěpánek, Martin, 1974-
Autor srovnává důchodový systém v Itálii a v Německu. Italský systém je poněkud problematický. K různým skupinám obyvatel přistupuje odlišným způsobem. Německý systém je založen hlavně na průběžném financováním celé populace a na poskytování doplňujícího příjmu v důchodovém věku.