Mezinárodní role nevládních organizací : záchrana nebo problém? - Gedlu, Mesfin, 1955-
Článek si klade za cíl poskytnou odpovědi na otázky, co jsou nevládní organizace, jaké je jejich poslání a funkce, jak bychom měli analyzovat jejich práci apod. Klade důraz na činnost nevládních organizací působících především v jiných místech, než tam kde vznikly, a kde jsou významnou součástí mezinárodních reakcí na tzv. nové formy konfliktů a mezinárodní rozvojové strategie.