Mezinárodní postavení Slovenska a jeho bezpečnostní situace - Leška, Vladimír, 1932- (1999)
Autor se zamýšlí nad vzájemným vztahem mezi bezpečností a mezinárodním postavením Slovenska, jeho vnitropolitickým vývojem jako určujícím faktorem mezinárodního postavení země a mezinárodními souvislostmi bezpečností Slovenské republiky.
Keywords: mezinárodní vztahy; zahraniční politika; bezpečnostní politika; vnitřní politika; international relations; foreign policy; security policy; internal policy; Slovensko; Slovakia