Mezinárodněprávní aspekty boje proti terorismu - Matoušek, Jiří, 1930-2011
Autoři přibližují obsah, funkci a dosavadní zkušenosti s celkem již dvanácti významnými mezinárodními dohodami, postihujícími dosavadní vývoj terorismu. V závěru připomínají nejdůležitější dokumenty OSN, NATO a EU, které jsou relevantní jako politická východiska i pro systém protiteroristických opatření v naší zemi.