Memento mori : otázka trestu smrti na Ukrajině může poškodit vztahy s Radou Evropy, a dokonce vyvolat mezinárodní skandál - Ozdrovskaja, Naděžda
Článek se zaměřuje na jeden ze závazků, které na sebe berou noví členové Rady Evropy po vstupu do této prestižní organizace a tím je zrušení trestu smrti. K tomu se zavázala i Ukrajina.