Média a válka : role médií při konstrukci obrazu nepřítele a legitimizaci války jako sociálního kontinua - Pietras, Jindřich, 1971-
Autor se věnuje problematice válečného zpravodajství a role médií při konstrukci obrazu válečného nepřítele a legitimizace války. Klade si za cíl prozkoumat roli médií při reprodukci násilí. Nejprve se zaměřuje na teorii a v druhé části praktickými příklady dokládá tvrzení, že média mohou být přímými původci násilí a že napomáhají zakotvit válku jako sociální jev.