Mauritánie a problematika lidských práv - Beránek, Ondřej, 1980-
Autor popisuje situaci okolo dodržování lidských práv v Mauritánii. Stručně připomíná politický vývoj státu ve 20. století a protesty proti diskriminaci domorodého obyvatelstva a porušování lidských práv. Věnuje se také velkému problému Mauritánie, kterým je otroctví.