"Maquiladoras" v Mexiku - Borská, Jindřiška
Autorka popisuje fungování nového fenoménu v oblasti obchodu a průmyslu tzv. maquiladoras, což jsou továrny či výrobní haly manufakturního typu, kam zahraniční společnosti mohou dovážet bezcelně vstupy, vyrábět s využitím levné pracovní síly a poté reexportovat finální výrobky. Maquiladoras se hojně vyskytují v Mexiku.