Manželství a obchodní podíl ve společnosti s ručením omezeným - Mašek, Daniel (2000)
Článek představuje změny v novele občanského zákoníku, ve kterém byl dřívější institut bezpodílového spoluvlastnictví manželů nahrazen institutem společného jmění manželů, jehož součástí mohou být i jiná majetková práva a tedy také obchodní podíl ve soplečnosti s ručením omezeným.
Keywords: obchodní společnosti; občanské právo; společné jmění manželů; corporations; civil law; marital property