Majetek nezletilce - Dvořáková Závodská, Jana, 1963-
Článek se zabývá případy, kdy nezletilý zdědí nějaký majetek a stane se jeho vlastníkem. Upozorňuje na povinnost rodičů spravovat jmění dítěte s péčí řádného hospodáře, která končí zletilostí dítěte. Pokud by mohlo dojít ke střetu zájmů mezi rodiči a dítětem a majetkové zájmy dítěte by mohly být ohroženy, soud může ustanovit opatrovníka pro zvýšenou ochranu jeho jmění.