Lustrační zákon a poučení ze sociologické teorie - Petrusek, Miloslav, 1936-2012
Autor se snaží o sociologický pohled na lustrační zákon, uvažuje o něm v širších souvislostech než pouze právních a aplikuje na něj tu část sociologického vědění, která má poměrně pevný status tzv. kumulativního vědění.