Lokální konflikty a nový návrh jejich možného mírového řešení : na příkladě konfliktu v Náhorním Karabachu - Nalbandy, Hripsime, 1977-
Autorka se zabývá možnostmi řešení lokálních válečných konfliktů, uvádí příčiny konfliktů a metody zjištění civilizační indentity stran konfliktu. Své názory doprovází konkrétním příkladem konfliktu v Náhorním Karabachu.