Kyperský problém a rozšiřování Evropské unie - Siegl, Erik, 1977-
Autor přibližuje situaci kolem vstupu Kypru do Evropské unie. Kypr je označován za nejlépe připravenou zemi a disponuje ekonomikou schopnou vyrovnat se s konkurenčními tlaky v EU. Vláda v Nikósii však se vstupem do EU spojuje především politické a bezpečnostní zajištění svého postavení.