KSČM a koalice Levý blok : formování české levice a otázka transformace komunistické strany - Fiala, Petr, 1964-; Mareš, Miroslav, 1974 duben 8.- (1999)
Článek se zabývá vznikem a zánikem koalice Levý blok a zkoumá pozici Komunistické strany Čech a Moravy v českém politickém systému. Tradiční komunistická strana si i po konci studené války zachovala silnou pozici. Ale i přes relativní úspěch ve volbách koalice Levý blok nepůsobila dlouho, protože v roce 1993 ji dvě reformní skupiny opustily. Jedna se přidala ke Straně demokratické levice a druhá vytvořila stranu Levý blok.
Keywords: Levý blok (politická strana); Komunistická strana Čech a Moravy; vnitřní politika; politický systém; politické strany; levice; internal policy; political system; political parties; left (political science); Česko; Czechia