Kritéria pro posuzování kvality výchovných schopností rodičů - Bakalář, Eduard, 1934-2010
Autor vyjmenovává a komentuje kritéria pro posuzování kvality výchovných schopností rodičů. Kritéria jsou uspořádána podle své závažnosti a důležitosti od osobnosti rodiče, vztahu rodiče k dítěti přes šíři rodinného zázemí a socioekonomický statut. Na závěr je připomenuta nutnost brát v úvahu při rozhodování o perspektivě rozvoje osobnosti tzv. vyšší hodnoty.