Kontinuita české zahraniční politiky - Rouček, Libor, 1954-
Autor se zaměřuje na charakter české zahraniční politiky. Prioritami této politické oblasti jsou podle něj začlenění České republiky do Evropské unie, boj proti terorismu, členství v NATO a rozvoj mezinárodních vztahů, zvláště se sousedními státy.