Kontingence a politika - Bystřický, Jiří, 1955-2015
Článek se zabývá vztahem nahodilosti a politiky. Nejprve jsou vymezeny otázky, které vyvstávají při spojení nahodilosti a politiky. Druhá část článku řeší témata, která ukazují na velmi těsné spojení politiky a nahodilosti.